Mainos

Bussinkuljettajan outo käytös säikäytti matkustajat

Kuljettajan tekemä äkkijarrutus säikäytti tänään bussimatkustajat Helsingissä.

Helsingin Bussiliikenne Oy:n auto oli juuri saapumassa Vuosaaren metroasemalla sijaitsevalle pysäkille, kun kuljettaja yhtäkkiä iski jarrut pohjaan. Tapaus sattui noin puoli yhdeksän aikaan aamulla.

Vaikka bussi oli jo hidastanut, oli jarrutus sen verran voimakas, että matkustajat kaatuilivat päin toisiaan. Äkkipysäytys säikäytti kyytiläisiä todenteolla.

– Nyt jäi varmasti joku alle, eräs matkustajista totesi heti tapahtuman jälkeen.

Tapahtuma jätti matkustajat ihmettelemään, sillä kuljettaja ei selitellyt äkkijarrutusta mitenkään, vaan kiiruhti paikalta mitä pikimmin kohti asemalla ilmeisesti sijaitsevaa taukotilaa.

Osa kyydissä olleista jäi jopa kurkkimaan bussin alle tapahtuman jälkeen. Bussin alla tai ympäristössä ei kuitenkaan näkynyt merkkejä onnettomuudesta.

HSL:n Liikennepalvelun osastopäällikkö Reijo Mäkinen ei ollut kuullut tapauksesta ennen MTV3 Uutisten yhteydenottoa. Hän pitää kuitenkin kuljettajan käyttäytymistä poikkeuksellisena.

– Kyllähän tämä aika erikoiselta kuulostaa. Onhan tässä voinut olla kyseessä vain se, että hänellä oli kiire esimerkiksi vessaan, Mäkinen toteaa.

– Mutta ei tuo nyt tietenkään mennyt ohjeistuksen mukaan. Jos tehdään tuollainen äkkijarrutus ja matkustajia kaatuilee, niin kyllä kuljettaja on velvollinen katsomaan, mitä siellä sattui ja tarvitaanko esimerkiksi apua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.