Mainos

Bussimatkustajat hämmentyneitä: Linjat ja aikataulut uusiksi

Suurin joukkoliikennepalautteen aihe on kaupungista toiseen sama: lippujen hinnat.

Bussilippujen hinnoista valitetaan eniten, kertovat Oulun, Kuopion ja Tampereen kaupunkien joukkoliikenneasiantuntijat. Kaupunkilaiset toivovat matalampia hintoja ja tiheämpiä bussivuoroja myös vasta rakennetuille asuinalueille.  

Juuri nyt merkittävä osa palautteesta koskee heinäkuun alussa voimaan tulleita uudistuksia. Osa linjoista, reiteistä ja aikatauluista muuttui monessa kaupungissa.  

– Valitus keskittyy niihin ajankohtiin, kun tehdään niin sanottuja inflaatiotarkistuksia, kertoo Tampereen kaupungin joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita.  

– Lippujen hinta on kestoaihe, vahvistaa Kuopion kaupungin joukkoliikenneinsinööri Seija Pasanen. Matalampien hintojen lisäksi kuopiolaiset toivovat bussiliikenteeseen enemmän aamu-, ilta- ja yövuoroja.  

Mikä aikataulu on oikea?

Oulussa bussipysäkeillä on nähty viime päivinä hämmentyneitä ilmeitä. Heinäkuun alusta voimaan tullut uudistus aiheuttaa vielä sekaannuksia.  

– Kesällä busseja menee muutenkin vähemmän, mutta nyt tämä on aika sekavaa, sanoo päivittäin bussilla töihin kulkeva Noora Perätalo.  

Perätalo yritti selvittää aikatauluja kotiin tulleen vihkosen ja internetsivujen perusteella, mutta niissä oli ristiriitaisia tietoja.  

– Soitin asiakaspalveluun ja kysyin, kumpi tieto pitää paikkansa. Sieltä luvattiin selvittää asia ja soittaa takaisin, mutta soittoa ei kuulunut.  

Nopeammat reitit kestotoive

Uudistusta lukuun ottamatta Perätalo on ollut melko tyytyväinen Oulun joukkoliikenteeseen. Kertaliput ovat hänestä kalliita, mutta kuukausikortin hinta on kohtuullinen.  

Joukkoliikenneasiantuntija Anu Elorannan mukaan oululaiset ovat antaneet paljon palautetta siitä, ettei uusille asuinalueille pääse helposti busseilla.

Sama ongelma on huomattu Kuopiossa. Myös lentoasemalle on toivottu nopeampaa yhteyttä sekä Oulussa että Tampereella.  

– Uudistuksen yhteydessä lisäsimme moottoritiereitin lentoasemalle. Se tosin lyhentää matkaa enemmän psykologisesti kuin käytännössä, Eloranta sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.