Mainos

Bussimatkaajille ennustellaan jälleen hankaluuksia

Pakkanen vaikeuttaa bussiliikennettä jälleen alkuviikosta. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla joukkoliikennettä käyttäviä kehotetaan varaamaan matkantekoon tavallista enemmän aikaa.

Erityisesti maanantaiaamuna on syytä varautua siihen, että bussiliikenteen lähtöjä joudutaan peruuttamaan.

- Viime maanantaina jäi tiukkojen pakkasten takia poikkeuksellisen paljon vuoroja ajamatta ja nyt näyttää siltä, että sama voi toistua, vaikka ei ehkä yhtä vakavana, toteaa HSL:n liikenteen hankintapäällikkö Kimmo Sinisalo.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pakkanen kiristyy 20 ja 30 asteen välille suuressa osassa maata. Sinisalon mukaan on mahdotonta ennustaa, kuinka paljon peruutuksia pakkanen aiheuttaa.

- Liikennöitsijät tekevät tietenkin parhaansa ja ovat hyvissä ajoin aamuyöllä autoja käynnistelemässä ja lämmittelemässä. Mutta sitä ei osaa vielä arvioida, mikä osa niistä yli tuhannesta autosta voi näin tiukoilla pakkasilla voi jäädä ajamatta.

Matkustajien kannattaakin maanantaina varata matkaan tavallista enemmän aikaa.

- Kannattaa pukeutua lämpimästi ja varautua siihen, että ihan jokainen vuoro ei välttämättä kulje. Selvät ohjeet on, että kaikilla linjoilla pitää liikennettä olla, mutta yksittäisiä lähtöjä voi hyvinkin jäädä väliin.

Sinisalon mukaan metroliikenne ja viimeaikoina myös raideliikenne on kuitenkin toiminut varsin luotettavasti. Yksi merkittävä syy tähän on se, että metro- ja raitiovaunukalusto säilytetään yöllä hallissa. Raskaan raideliikennekaluston pitäisi puolestaan kestää kylmyyttä kohtuullisen hyvin.

- Mutta kyllä junakalustolla joka joutuu ulkona seisomaan, on kuitenkin enemmän ongelmia, Sinisalo toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.