Bussilipun hinnasta roihahti tulisia protesteja Brasiliassa

Brasiliassa poliisi on pidättänyt satoja mielenosoittajia, jotka ovat protestoineet joukkoliikenteen lipunhintojen korotusta.

Pahimmat mellakat koettiin Sao Paulossa, jossa poliisi pidätti 232 henkilöä. Viranomaisten mukaan 12 poliisia loukkaantui protesteissa. Paikallismedian mukaan loukkaantuneita oli kaikkiaan yli sata.

Pääkaupunki Brasiliassa mielenosoittajat polttivat renkaita ja muodostivat ihmisketjuja estääkseen pääsyn Mane Garrincha -jalkapallostadionille. Stadion on yksi kuudesta, jolla on tarkoitus pelata huomenna alkavan Confederations Cupin otteluita.

Rio de Janeiroissa noin 2000 ihmistä, pääasiassa opiskelijoita, osoitti mieltään halvempien lippujen puolesta. Noin 20 ihmistä pidätettiin.

Pienempiä mielenosoituksia on nähty myös muissa kaupungeissa ympäri maata.

Poliisin kovat otteet mielenosoitusten hillitsemiseksi ovat herättäneet Brasiliassa arvostelua. Etenkin Sao Paulossa poliisi on puuttunut mellakoihin kovalla kädellä.

Muun muassa Amnesty International on huomauttanut tavasta, jolla poliisi on puuttunut niin mielenosoittajien kuin niistä raportoivien journalistien toimiin. Järjestö on kuitenkin tuominnut myös mielenosoittajien liian väkivaltaiseksi yltyneet protestit.

(MTV3 – AFP)

Lue myös:

    Uusimmat