Mainos

Bussiliikenteen matkustajamäärä lisääntyi

Bussiliikenteen matkustajamäärä lisääntyi viime vuonna nelisen prosenttia edellisvuodesta. Linja-autoliiton kokoamien tietojen mukaan lisäys nosti matkustajamäärän lähes 243 miljoonaan. Muita selvästi suurempaan eli runsaan 12 prosentin kasvuun päästiin ulkomaan tilausbussiliikenteessä, mutta sen osuus kokonaismatkustajamääristä oli vain 0,2 prosenttia. Se on noin 400 000 matkustajaa.

Linja-autoliiton puheenjohtaja Ilpo Ojala huomautti liiton viime vuoden katsauksessa, että kokonaiskasvun jatkumisesta huolimatta matkustajamäärä on edelleen 12 prosenttia pienempi kuin vuosikymmenen vaihteessa. Hänen mukaansa tilannetta ei ole helpottanut tämän vuoden alussa voimaan tullut joukkoliikenteen arvonverokannan nosto. Hänen mukaansa veron nostoa seuranneen hinnankorotukset ovat varmasti purreet matkustajamääriin, joskin kouriintuntuvasti asia voidaan osoittaa vasta sitten, kun tämän vuoden tilastot valmistuvat keväällä 1999.

Ojalan mukaan parin viime vuoden kasvu on tullut talouden elpymisestä ja seutulippujen käyttöönoton lisääntymisestä eri puolilla maata. Viime vuoden lopussa seutujärjestelmissä oli kaksi kolmasosaa kunnista. Talouden elpymisestä ala pääsee nauttimaan parin vuoden viiveellä. Seutuliikenteen osuus kokonaismatkustajamäärästä oli viime vuonna runsaat 44 prosenttia, mikä oli yhden prosenttiyksikön edellisvuotista vähemmän. Reittiliikenteessä kasvuvauhti oli 4 prosenttia ja tilausliikenteessä 3 prosenttia.

Bussiyritysten kokonaisliikevaihto kohosi vajaaseen 3,3 miljardiin markkaan. Kasvua edellisvuodesta oli 4,4 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.