Mainos

Bussilakot laajenivat pääkaupunkiseudulle ja Turkuun

Bussilakot laajenivat tänään suurimpiin kaupunkeihin. Turussa 300 kuljettajaa aloitti lakon jo puolilta öin. Turun liikennelaitoksen bussien pitäisi kuitenkin kulkea vielä tänään. Pääkaupunkiseudulla bussilakko tuntuu kolmen kaupungin alueella.

Arviolta neljännesmiljoonan ihmisen liikuminen vaikeutui aamulla kun Tampereella kaksi viikkoa jatkunut bussilakko laajeni pääkaupunkiseudulle ja Turkuun.

Pääkaupunkiseudulla lakko vaikuttaa eniten Vantaalla, missä kaikki sisäiset bussilinjat ovat lakon piirissä. Sen sijaan Helsingin kaupungin liikennelaitoksen ja Suomen Turistiauton bussit ajavat normaalisti. Pääkaupunkiseudun bussiliikenteestä jää hoitamatta työtaistelun aikana arviolta ainakin puolet. Tampereella bussiliikenne on tänään pysähtynyt lähes kokonaan, sillä kaupungin liikennelaitoksen kuljettajat tukevat yksityisten yhtiöiden kuljettajien lakkoa.

Helsinkiläis- ja turkulaiskuljettajat lakkoilevat tukeakseen tamperelaiskollegoiden vaatimuksia.
-Kysymys on siitä, että Tampereella kuljettajien palkkaan ei tule yhteistariffiliikenteessä olevaa lisää, mistä Turussa ja Helsingissä on tehty sopimukset jo 1980-luvulla, AKT:n Turun ja Porin aluetoimitsija Marko Piirainen sanoo.

Turun lakko koskee toistaiseksi vain yksityisen puolen kuljettajia, mutta myös kaupungin liikennelaitos saattaa lähteä lakkoon mukaan myöhemmin lyhyellä varoajalla.
(MTV3-STT)

Tietoja lakonajan liikenteestä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.