Bussilakosta ei ole vieläkään neuvoteltu

Linja-autonkuljettajien työnseisaus jatkuu edelleen pääkupunkiseudulla, Lahdessa, Jyväskylässä, Porissa, Kuopiossa ja Oulussa.

Meneillään oleva bussilakko hankaloittaa työviikon alkua eri puolilla Suomea. Lakon osapuolet eivät ole päässeet vielä edes neuvottelupöytään.

- Neuvotteluista ei ole tälle päivälle sovittu eli niitä ei tule. Kun on laiton lakko, silloin ei neuvotella. AKT:n velvollisuus on lopettaa tämä ja mielestäni myös SAK:n velvollisuus, sanoo johtaja Hannu Parvela Autoliikenteen työnantajaliitosta.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen on yrittänyt saada osapuolia viikonlopun aikana neuvottelupöytään. Työnantajataho aikoo puolestaan viedä lakon jälleen tänään työtuomioistuimeen.

AKT eli Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto väittää, että työnantajat haluavat muuttaa työsuhteita yhä enemmän osa-aikaisiksi. Nyt syntynyt kiista koskee 66 osa-aikaista työntekijää.

Pääkaupunkiseudun vuoroista ajetaan tänään noin kolmasosa. Tukilakossa on mukana noin 850 kuljettajaa Kuopiosta, Jyväskylästä, Lahdesta, Oulusta ja Porista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.11.2004)

Lue myös:

    Uusimmat