Mainos

Bussilakkojen uskotaan kestävän pitkään

Työnantajapuolella uskotaan, että huomenna alkamassa olevat bussilakot voivat jatkua viikkoja. Työnantajien arvion mukaan lakot vaikuttavat alkaessaan 200 000 ihmisen liikkumiseen pääkaupunkiseudulla ja 50 000:n liikkumiseen Turussa. Tänään illansuussa neuvottelutilanne on ollut jumissa. -Näyttää siltä, että työnantaja mieluummin myy autot Venäjälle kuin neuvottelee, puuskahti AKT:n Helsingin aluetoimitsija Jukka Kauppinen.

"Lakko uhkaa myös tavaraliikenteessä"


Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela puolestaan maalailee jo uhkakuvia työtaistelun laajentumisesta tavarakuljetusten puolelle. -Se maksaisi teollisuudelle miljardin päivässä, Parvela sanoi. Hän pitää uhkakuvaa varteenotettavana, koska työnantajapuolen näkemyksen mukaan myös Helsingin ja Turun lakkoilun taustalla on valtakunnallisten tes-neuvottelujen painostaminen. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT kiistää tämän, kuten on kiistänyt muidenkin kuljetusalan työtaisteluiden yhteydessä.

Viikonlopun kyydit kortilla

Pääkaupunkiseudulla työnantajat arvioivat pystyvänsä korvaamaan osan liikenteestä lähinnä esimiesvoimin. Viikonloppuina kyydit voivat kuitenkin olla vähissä, varsinkin jos lakko pitkittyy. -Keskitymme luonnollisesti työmatkojen hoitamiseen. Linjoja pyritään ajamaan niin, ettei mikään alue jäisi täydelliseen mottiin, toimitusjohtaja Markku Haavisto sanoi Linjebussin osalta. Hän sanoi, että myös liityntäkuljetuksia pyritään järjestämään. Bussit veisivät ihmisiä rautatieasemille kuljetettaviksi eteenpäin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.