Mainos

Bussilakko uhkaa sotkea työmatkat ja hiihtolomareissut

Sunnuntai-iltana mahdollisesti alkava bussi- ja kuorma-autoliikenteen lakko uhkaa sotkea työmatkaliikenteen ja mutkistaa hiihtolomalaisten matkasuunnitelmia.

Jos lakko alkaa, pysähtyy monien kaupunkien lähiliikenne kokonaan. Vain kunnalliset liikenneyhtiöt esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella ajaisivat reittinsä normaalisti. Monissa muissa suurissa ja keskisuurissa kaupungeissa lähiliikennettä hoitavat kokonaan yksityiset yhtiöt, jotka olisivat lakon piirissä.

Kaukoliikenteen pikavuoroista pystyttäisiin ajamaan vain yksittäisiä vuoroja esimiesvoimin, eli pääosin pikavuorot peruttaisiin. Junaliikenteestä ei saada suuresti apua, sillä VR:n koko kalusto on jo muutenkin käytössä varsinkin ruuhka-aikoina.

Toteutuessaan lakko pysäyttäisi myös lentokoneiden tankkaukset Helsinki-Vantaalla. Finnair uskoo, että lennot saataisiin poikkeusjärjestelyillä kulkemaan normaaliin tapaan. Toisesta kotikenttäyhtiöstä Blue1:sta sen sijaan arvioidaan, että lennot myöhästelisivät ja parin päivän lakkoilun jälkeen niitä jouduttaisiin jo perumaan.

Lakkoa on mahdollista lykätä kahdella viikolla. Päätös pitää tehdä viimeistään torstai-iltana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.