Bussikuski myöntää humalatoilailunsa

Helsingissä viime perjantaina humalassa ajanut bussikuski kertoi poliisikuulusteluissa, että oli juopotellut pari päivää ja lähtenyt sen jälkeen töihin.

Linjan 86 juopuneella bussikuskilla oli kyydissä useita matkustajia, kun se lähti Herttoniemen metroasemalta kohti Santahaminaa. Matkustajat huomasivat pian lähdön jälkeen, ettei kuljettaja ole asianmukaisessa kunnossa. Matkustajat pääsivät ulos autosta vasta Laajasalossa. Bussikuski jatkoi yksin matkaansa, mutta poliisipartio pysäytti sen puolimatkassa Santahaminaan.

Komisario Jarmo Heinonen Itäkeskuksen poliisista sanoo, että mieskuljettaja vastusteli, kun poliisi yritti ottaa häntä kiinni. Kuljettaja saatiin kuitenkin aisoihin, ja hän vietti yönsä putkassa. Humalaisella kuskilla oli asianmukainen ajokortti linja-auton kuljettamiseen.

Bussikuski puhalsi poliisi alkometriin 2,6 promillen lukemat. Tarkkuusalkometri osoitti hiukan myöhemmin samansuuntaisia lukemia. Heinosen mukaan miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja virkamiehen vastustamisesta. Kuljettaja on myöntänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Bussin kyydissä oli kolmisenkymmentä matkustajaa, jotka poistuivat reitin puolimatkassa.

- Matkustajat kokivat perjantai-illan bussimatkan todella vaaralliseksi. Ehdimme olla hengenvaarallisessa kyydissä, kunnes eräs neuvokas matkustaja sai kuljettajan uskomaan, että matka loppuu seuraavalle pysäkille, kertoi juopuneeksi arvioimansa bussikuskin kyydissä ollut mies sunnuntaina STT:lle.

Poliisille on ilmoittautunut yksi matkustaja, joka kertoi loukanneensa itseään pudottuaan hurjassa kyydissä penkiltä lattialle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat