Mainos

Bussi syöksyi väkijoukkoon kesken Tukholman maratonin

Tukholmassa kuusi ihmistä on loukkaantunut vakavasti bussin syöksyttyä väkijoukkoon. Bussin oli määrä pysähtyä pysäkille Slussenilla, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä kuljettaja ei saanut bussia pysäytettyä, vaan se syöksyi torilla olleiden ihmisten päälle.

Tukholman keskustassa on liikkeellä tänään poikkeuksellisen paljon väkeä, sillä kaupungissa juostaan perinteinen maraton. Juoksuun osallistuu tuhansia suomalaisia. Reitti kulkee Slussenin kautta.

Bussi ajoi suoraan muun muassa päin lastenvaunuja, joissa oli kyydissä 17-kuukauden ikäinen vauva. Lapsi saatiin nopeasti pois bussin alta, ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Vauvan vammojen vakavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Bussi oli joko pysähtymässä tai jo pysähtynyt pysäkille Södermalmintorilla, kun se alkoi uudelleen liikkua ja syöksyi torin ylätasanteelta alhaalla torilla olleiden ihmisten joukkoon.

Bussiyhtiön mukaan 15 vuotta vanhan auton jarruja oli korjattu muutama päivä ennen onnettomuutta, mutta varmaa ei ollut, johtuiko onnettomuus jarruviasta.

Myös bussin kuljettaja vietiin sairaalaan vammojen tarkistamista varten. Kuljettajalle tehtiin puhalluskoe, mutta hän ei ollut juovuksissa.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.