Mainos

Bussi kaapattiin Dagestanissa

Bussikaapparit vapauttivat maanantaina vankinsa Dagestanissa Etelä-Venäjällä, mutta pitivät illalla yhä hallussaan alueen parlamentin jäsentä, kertoi venäläinen RIA-uutistoimisto.

Bussin kaapanneet 2-3 miestä vaativat aluksi 100 000 dollarin lunnaita 36:sta vangeiksi ottamastaan matkustajasta. Matkustajat vapautettiin kun kaapparit saivat vangikseen kaappauspaikalle sattumalta osuneen Gadzhi Mahatshovin, joka on Dagestanin parlamentin jäsen.

Kaappareiden kerrottiin olleen illalla matkalla kohti lentokenttää. Venäjän sisäministeriön edustaja ei pystynyt vahvistamaan tietoa, jonka mukaan kaappaajat olisivat tshetsheenejä. Dagestan on Tshetshenian rajanaapuri.

Uutistoimisto RIA kertoi aiemmin, että kaappaajia oli kaksi ja he olivat tshetsheenejä. RIA kertoi Dagestanin sisäministerin Sultan Gantilovin sanoneen, että bussi kaapattiin Dagestanin pääkaupungissa Mahashkalassa.

Viime tammikuussa Salman Radujevin johtamat tshetsheenisissit ottivat satoja panttivankeja Kizljarin kaupungissa Dagestanissa. Sen jälkeen he kestivät päiväkausia venäläisten tulitusta Pervomaiskojen kylässä ja pakenivat lopuksi Tshetshenian puolelle rajaa.

Ennen kuin Tshetshenian sota alkoi vuonna 1994 tshetsheenit tekivät useita maanantain kaappausta muistuttavia iskuja. Pienet ryhmät kaappasivat silloin autoja ja vaativat matkustajista lunnaita.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.