Mainos

Bussi ajoi ikkunaan kuljettajan sairauskohtauksen takia

Helsingin Töölössä on loukkaantunut kuusi ihmistä bussiturmassa. Linja-auto törmäsi rakennuksen seinään Mannerheimintiellä Eteläisen Hesperiankadun risteyksen tuntumassa hieman kello kymmenen jälkeen.

Loukkaantuneista viisi on kuljetettu sairaalaan, mutta tiettävästi kukaan ei ole saanut vakavia vammoja.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuus johtui siitä, että linja-auton kuljettaja sai sairauskohtauksen. Pelastuslaitos joutui irrottamaan häntä jopa 15 minuutin ajan pois kuljettajan paikalta.

Rytäkässä rakennuksen katutasossa olevan liikehuoneiston näyteikkuna meni täysin säpäleiksi, minkä lisäksi bussin keulaan tuli pahoja vaurioita. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuspaikan kohdalla olevalla bussipysäkillä ei ollut turman sattuessa ketään.

Bussi oli matkalla Tuusulan Hyrylästä Helsinkiin. Palomestari Jari Korkiamäen mukaan on epäselvää, kuinka monta ihmistä bussissa oli onnettomuushetkellä. Hänen mukaansa moni ilman vammoja selvinnyt poistui tapahtumapaikalta nopeasti.

Liikenne Mannerheimintiellä keskustan suuntaan oli kokonaan poikki onnettomuuden jälkeen noin kolmen vartin ajan.

"Yllättäen bussin kulma oli liikkeessä sisällä"

Capris-Keittiöiden työntekijä Liisa Mäkelä oli sisällä juttelemassa asiakkaan kanssa, kun bussi ajautui keittiökalusteliikkeen ikkunasta sisään Helsingin Töölössä. Mäkelä säikähti melkoisesti, kun katutasossa olevan kaupan näyteikkuna meni täysin säpäleiksi normaalia kaupunkivauhtia kulkeneen bussin työntyessä sisään liikkeeseen.

- Yhtäkkiä kuului valtava rysäys ja lasit menivät rikki. Yllättäen oli bussin kulma liikkeessä sisällä, Mäkelä sanaili hieman onnettomuuden jälkeen.

Mäkelän mukaan vasta myöhemmin voi paremmin ymmärtää, kuinka vakavasta vaaratilanteesta oli kysymys.

- Ensireaktio oli, että mitä tapahtui. Varmaan nyt vasta tulee sellainen jälkireaktio, että huh, mitä olisi voinut käydä, Mäkelä kuvaili.

Mäkelän mukaan keittiökalusteliikkeen toimintaa pyritään jatkamaan normaalisti sen jälkeen, kun näyteikkuna saadaan korjattua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.