Bushin vastaiset mielenosoitukset kiihtyivät Intiassa

Yhdysvaltain vastaiset mielenosoitukset ovat johtaneet väkivaltaisiin yhteenottoihin hindujen ja muslimien välillä.

Kolme ihmistä on saanut surmansa ja useat muut ovat loukkaantuneet Intiassa, kun Yhdysvaltain vastaiset mielenosoitukset kärjistyivät hindujen ja muslimien yhteenotoiksi.

Poliisi joutui turvautumaan kyynelkaasuun ja pamppuihin hajottaakseen väkivaltaiset ryhmät toisistaan Lucknowissa Uttar Pradeshin osavaltiossa.

- Muslimit alkoivat vaatia rukousten jälkeen, että kauppakojut suljetaan vastalauseena presidentti George W. Bushin Intian-vierailulle. Hindut puolestaan vastustivat tätä, ilmoitti Lucknowin kaupungin poliisipäällikkö Ashutoch Pandey.

Sadat ihmiset osoittivat mieltään myös Hyderabadissa Etelä-Intiassa, kun Bush tutustui muutaman tunnin ajan kaupungin maatalousyliopistoon ja tapasi liike-elämän johtajiksi kouluttautuvia nuoria. Kadunkulmiin oli pakkautunut lähinnä muslimeita, vasemmistolaisia ja maanviljelijöitä.

Poliisi esti mielenosoittajia lähettämästä taivaalle mustia ilmapalloja ja leijoja, joissa oli Bushin vastaisia iskulauseita.

Bush saapui illalla Pakistaniin, jossa mielenosoittajat valmistautuivat ottamaan hänet vastaan. Bushia vastassa Chaklalan sotilaskentällä oli ulkoministeri Khurshid Kasuri, kertoi nimettömänä pysytellyt pakistanilaisvirkamies uutistoimisto AFP:lle.

Pakistanissa on ollut erityisen levotonta Karachissa Arabianmeren rannikolla. Amerikkalainen diplomaatti ja neljä muuta ihmistä sai eilen surmansa, kun lähellä Yhdysvaltain Karachin-konsulaattia räjähti autopommi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat