Mainos

Bushin suosion alamäki jatkuu

Yhä suurempi osa yhdysvaltailaisista vastustaa George W. Bushin valintaa toiselle kaudelle.

Yhä suurempi osa amerikkalaisista vastustaa presidentti George W. Bushin valintaa toiselle kaudelle Newsweek-lehden teettämän mielipidemittauksen mukaan. Eilen julkistetun kyselyn vastaajista 49 prosenttia ei antaisi ääntään Bushille, jos vaalit järjestettäisiin nyt, kun taas 44 prosenttia amerikkalaisista seisoo yhä Bushin takana.

Elokuun lopulla tehdyn kyselyn mukaan vain 23 prosenttia äänestäjistä pitää terrorismia ja Yhdysvaltain sisäistä turvallisuutta seuraavien presidentinvaalien tärkeimpinä teemoina. Äänestäjistä 48 prosenttia katsoo, että ensi vuoden lokakuussa käytävissä vaaleissa ratkaisevimmat kysymykset liittyvät talouteen ja työllisyyteen.

Noin 70 prosenttia äänestäjistä on vakuuttuneita siitä, että Yhdysvallat tulee juuttumaan Irakiin pitkäksi aikaa. Peräti 40 prosenttia vastaajista sanoi olevansa kalliin operaation venymisestä erittäin huolissaan. Valtaosa amerikkalaisista onkin sitä mieltä, että Irakin jälleenrakentamiseen kuluu aivan liikaa rahaa. Tällä hetkellä operaatio nielee miljardi dollaria viikossa.

Elokuun lopulla tehtyyn mielipidemittaukseen osallistui noin tuhat täysi-ikäistä amerikkalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.