Mainos

Bushin suosio pysyy vakaana Yhdysvalloissa

Yli 70 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy Bushin tavan johtaa maata.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kansansuosio on pysynyt vakaana huolimatta siitä, että kongressi ja lehdistö ovat arvostelleet hänen toimiaan maan talouselämää ravistelleen kirjanpitoskandaalin yhteydessä, selviää Washington Postin ja ABC Newsin teettämästä mielipidetiedustelusta.

Washington Post kirjoitti tänään, että mielipidetiedustelun mukaan 72 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy Bushin tavan johtaa maata. Luvussa ei ole merkittävää muutosta kuukauden takaiseen verrattuna.

Vastanneista 54 prosenttia oli kuitenkin sitä mieltä, että Bushin toimet kirjanpitokriisin hoitamiseksi eivät ole olleet tarpeeksi kovia. Tämän arvioidaan mahdollisesti laskevan Bushin suosiota tulevaisuudessa, jos kriisi vielä paisuu.

Osa vastanneista epäili Bushin halua puuttua kriisiin, koska hän on itse entinen Harken Energy -öljy-yhtiön johtokunnan jäsen ja sai presidentinvaalikampanjaansa tukea lukuisilta suuryrityksiltä. Puolet vastanneista arveli, että Bush valvoo enemmän suuryritysten kuin tavallisten kansalaisten etua.

Tutkimusta varten haastateltiin runsaat 1500 amerikkalaista heinäkuun 11. ja 15. päivän välisenä aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.