Mainos

Bushin suosio laskee

Presidentti George W. Bushin suosio on laskenut Yhdysvalloissa sitä mukaa kuin väkivaltaisuudet ovat jatkuneet Irakissa.

Riippumattoman tutkimuslaitos Pew:n tuoreen mielipidemittauksen mukaan vain 60 prosenttia amerikkalaisista on tyytyväisiä presidentti George W. Bushin toimintaan. Määrä oli 74 prosenttia juuri ennen Irakin sotaa.

Kaksi kolmasosaa haastatelluista pitää edelleen päätöstä hyökätä Irakiin oikeana, mutta vain 23 katsoo, että Yhdysvalloilla menee erittäin hyvin Irakissa. Republikaanien leirissä vastaava luku on 34 prosenttia ja demokraateilla 18 prosenttia. Vielä huhtikuun puolivälissä 77 prosenttia republikaaneista ja 47 prosenttia demokraateista oli innostuneita sodasta.

Yhdysvaltain jatkuvasti heikko talous huolestuttaa amerikkalaisia. 62 prosenttia sanoo, ettei presidentti tee tarpeeksi talouden saamiseksi vauhtiin. Toukokuussa vastaava luku oli 53 prosenttia. Lisäksi 72 prosenttia katsoo, ettei Bush tee riittävästi Yhdysvaltain pahenevan sairaanhoito-ongelman korjaamiseksi. Lähes puolella, 49 prosentilla, on vaikeuksia saada rahat riittämään sairaanhoitoon ja sairausvakuutukseen.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 10.07.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.