Mainos

Bushin suosio alimmillaan koskaan

Irakin sota on koitumassa kohtalokkaaksi presidentti George Bushille, jonka suosio on laskenut uran alhaisimpaan kannatukseen.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin suosio on laskenut pohjalukemiin. Bushia äänestäisi nyt vain 50 prosenttia amerikkalaisista, mikä on vähiten hänen virkaanastumisensa jälkeen. Tieto käy ilmi uutiskanava CNN:n ja sanomalehti USA Todayn kyselystä.

Vielä maaliskuussa Bushia kannatti 71 prosenttia kansalaisista, kun Irakin sodan uskottiin sujuvan menestyksekkäästi.

Aiemmin tässä kuussa Bush ilmoitti haluavansa kongressilta 87 miljardia dollaria (76 miljardia euroa) Irakin miehityskustannuksiin ensi vuodelle. Vaatimukset ovat lisänneet Bushin Irakin-politiikan vastaisia kannanottoja etenkin demokraattien keskuudessa.

Myös kamppailu demokraattisen puolueen presidentinvaaliehdokkuudesta kiihtyy. Tuoreen kyselyn mukaan Wesley Clark on 21 prosentin kannatuksellaan ohittanut kisaa toistaiseksi johtaneen Howard Deanin.

Bush puhuu Irakista

Bush on tehnyt selväksi, ettei YK:lle ole tiedossa lisää vaikutusvaltaa Irakissa. Bush antoi tv-yhtiö Foxille haastattelun juuri ennen tämän päivän puhettaan YK:n yleiskokouksen yleiskeskustelussa.

Bush vakuutti yhä, että päätös hyökkäyksestä Irakiin oli oikea. Bush uskoo, että muut maat hyväksyvät Irakia koskevan uuden päätöslauselman ennen pitkää. Hän uskoo myös yhä, että Saddam Hussein on piilottanut joukkotuhoaseensa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.