Mainos

Bushin seuraajalla riittää työsarkaa

Kuva: EPA

John McCainin ja Barack Obaman kiivas väittely viime yönä oli uusin osoitus siitä, että he molemmat haluavat kiihkeästi Valkoisen talon isännäksi. Joku voisi kysyä: Miksi? Yhdysvaltain seuraava presidentti joutuu nimittäin valtavien haasteiden eteen.

Presidentinvaalien keskeiseksi teemaksi on noussut talous. Marraskuussa valittava ja tammikuussa virkaansa astuva uusi presidentti perii George W.Bushilta pahimman talouskriisin sitten 1930-luvun alun, jolloin Franklin Roosevelt astui virkaan. Sen lisäksi käsiteltävänä on amerikkalaisten suurin sotilasoperaatio sitten Vietnamin sodan, jonka keskellä Richard Nixon aikanaan valittiin presidentiksi.

Kampanjalupaukset aluksi syrjään

Onkin varsin luultavaa, että monet kampanjalupaukset unohtuvat uudelta presidentiltä ainakin aluksi. Obaman lupailema terveydenhuollon uudistus tai McCainin ristiretki kongressin budjettikäytäntöjä vastaan saanevat odottaa. Kiireellisimpiä tehtäviä ovat rahoituslaitosten sääntelystä ja valvonnasta sopiminen, osake- ja asuntomarkkinoiden elvyttäminen, Yhdysvaltain joukkojen kotiuttaminen Irakista riskeeramatta viime kuukausien suotuisaa kehitystä alueella sekä Afganistanin tilanteen hallinta.

Kansa tietää haasteet

Amerikkalaisäänestäjät ymmärtävät tilanteen, ainakin jos on uskominen USA Today -lehden verkkoversion kyselyä. 44% kyselyyn vastanneista uskoo tulevan presidentin kohtaavan suurempia haasteita kuin yksikään presidentti viimeiseen 50 vuoteen. Lisäksi 40% sanoo haasteiden olevan enemmän tai vähemmän vakavampia kuin normaalisti. Ainoastaan kaksi prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että seuraavan presidentin urakka on keskivertoa helpompi.

(MTV3-USA Today)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.