Mainos

Bushin kannatus laskussa

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kannatus laskee edelleen. Tammikuussa alkaneen Irakin sodan nostama kannatus on palannut tasolle ennen sotaa. Kannatus on laskenut kuukaudessa lähes kymmenen prosenttia.

Bushin kannatus on laskenut alimmilleen sitten tammikuun, eikä suurin osa amerikkalaisista hyväksy lisäuhreja Irakissa. Asia selviää tänään julkaistusta Washington Postin ja ABC:n teettämästä tutkimuksesta. Nykyisten amerikkalaisten sotilaiden uhrilukua Irakissa ei hyväksy 52 prosenttia vastaajista, 44 prosentin mielestä miestappiot ovat hyväksyttävissä.

Suurin osa amerikkalaisista kuitenkin kannattaa yhdysvaltain armeijan läsnäoloa Irakissa ja 57 prosentin mielestä sota on sotimisen arvoinen.

Puolet amerikkalaisista oli sitä mieltä, että Bushin hallinto liioitteli tietoisesti todisteita Irakin joukkotuhoaseista.
Suuri pudotus viime kuusta, huonoin arvosana taloudesta
Vastaajista lähes kuusikymmentä prosenttia sanoi olevansa tyytyväisiä Bushin työhön presidenttinä, 38:n prosentin ollessa tyytymättömiä nykyisen presidentin toimiin.

Luvuissa on havaittavissa selvä pudotus verrattaessa sitä edelliseen Washington Post-ABC:n tutkimukseen, joka tehtiin alle kuukausi sitten. Silloin 68 prosenttia oli tyytyväisiä presidentin toimiin ja vain 29 prosenttia oli tyytymättömiä. Viimeksi Bushin kannatus oli näin alhaalla vuoden alussa tammikuussa, joten hänen sodan tuoma kannatus näyttäisi olevan laskemassa.

Huonoimmat arvosanat Bush sai talouden hoidosta. 49 prosenttia ei ollut tyytyväinen hänen toimiinsa, 47 prosentin ollessa tyytyväisiä.

Tutkimukseen haastateltiin noin tuhatta amerikkalaista.

(MTV3- AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.