Mainos

Bushin kannatus kääntynyt nousuun

Tyytymättömyys Irakin sotaan on pitänyt Bushin kannatuksen alamaissa. Bush aloitti viime kuussa aggressiivisen kampanjan, jolla hän on pyrkinyt saamaan kansan takaisin puolelleen.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kannatus on kääntynyt jälleen nousuun. Analyytikkojen mukaan presidentin suosiota ovat lisänneet erityisesti Irakin vaalien onnistuminen ja kotimaan kohentunut taloustilanne.

ABC News -televisiokanavan ja Washington Post -sanomalehden julkaiseman mielipidemittauksen mukaan 47 prosenttia amerikkalaisista on nyt tyytyväisiä Bushiin presidenttinä. Alimmillaan Bushin kannatus kävi viime kuussa, jolloin se oli 39 prosenttia. Vielä viime maaliskuussa puolet amerikkalaisista oli tyytyväisiä presidenttinsä toimiin.

Viime kuukausina Bushin kannatusta on pitänyt alamaissa yleinen tyytymättömyys Irakin sotilasoperaatioon, joka on vaatinut jatkuvasti lisää amerikkalaissotilaiden henkiä. Osaltaan suosiota ovat painaneet alas myös kansalaisten tyytymättömyys hirmumyrsky Katrinan jälkihoitoon sekä öljyn korkea hinta.

Viime kuussa Bush aloitti aggressiivisen kampanjan, jolla hän on pyrkinyt saamaan kansan takaisin puolelleen ja Yhdysvaltain Irak-operaation taakse. Bush yritti vedota kansaan viimeksi sunnuntaina, jolloin hän vakuutti tv-puheessaan, ettei Irakin sotaa ole vielä hävitty.

Nyt julkaistun kyselyn mukaan kansalaisten tyytyväisyys nimenomaan Bushin Irak-politiikkaan on kasvanut selvästi. 46 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy tämän toimet Irakissa. Kannatus on kohentunut peräti kymmenellä prosenttiyksiköllä viime kuusta.

Amerikkalaismedioiden kannatustutkimusta varten haastateltiin hieman yli tuhatta satunnaisesti valittua henkilöä viime viikonlopun aikana.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.