Mainos

Bushin ja Goren lakimiehet kuultavaksi huomenna

Al Goren ja George W. Bushin lakimiehet valmistautuvat jälleen kerran ilmestymään Yhdysvaltain korkeimman oikeuden eteen huomenna aamupäivällä, jolloin heidän on määrä esittää oikeudelle suulliset kommenttinsa laskentakiistasta.

Yhdysvaltain korkein oikeus on keskeyttänyt Floridassa käynnistetyn äänten käsinlaskun Bushin pyynnöstä. Floridan korkein oikeus meni omalla perjantaisella päätöksellään Al Goren taakse. Oikeus määräsi ääntenlaskukoneiden hylkäämät äänestysliput laskettavaksi käsin, mutta kortteja ehdittiin laskea eilen vain muutaman tunnin ajan, kun puuha keskeytettiin liittovaltion korkeimman oikeuden päätöksellä.

Korkeimman oikeuden päätös oli tiukin mahdollinen, se tehtiin äänin 5-4. Käsinlaskua vastustavat republikaanit sanovat, että Floridan korkeimmalla oikeudella ei ole valtuuksia määrätä lisälaskentoja, ja vaalilakeja ei voida muutella kesken kaiken. Goren leirin mukaan laillinen vaali vaatii jokaisen äänen laskemisen, ja Goren lakimiesten mukaan korkein päätösvalta vaalikiistoissa kuuluu osavaltiolle, ei liittovaltiolle.

Floridan korkein oikeus määräsi koko osavaltion kattavan käsinlaskun perjantaina. Päätöksen mukaan kaikki koneiden hylkäämät äänestysliput on tarkastettava käsin. Tarkastettavia ääniä oli arviolta noin 43 000 kappaletta.

Käytännössä Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätös tekee käsinlaskun mahdottomaksi, sillä valitsijamiesten pitää olla selvillä tiistaina.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.