Bushin ensimmäinen ja viimeinen julkinen lauluesitys

Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush on esiintynyt eilen julkisesti laulajana, mutta presidentti itse lupasi tapauksen olevan ensimmäinen ja viimeinen lajiaan.

Esiintymispaikka oli amerikkalaisten lehtimiesten Gridiron-kerho Washingtonissa. Siellä järjestetään vuosittain illalliset, joiden ohjelmaan kuuluu laulua ja poliittisia sketsejä. Illallisilla on vuodesta 1885 lähtien puhunut jokainen amerikkalainen presidentti lukuun ottamatta Grover Clevelandia.

Bush yllätti paikalla olleet toimittajat, virkamiehet ja diplomaatit laulamalla cowboy-hattuun sonnustautuneena mukaillun version countrylaulusta Green Green Grass of Home (On ihmeen hyvä tulla kotiin).

Bush kaipasi omassa versiossaan texasilaista maatilaansa ja Barney-koiraansa. Hän lauloi versiossaan myös Condista ja Dickistä eli ulkoministeri Condoleezza Ricesta ja varapresidentti Dick Cheneystä, "joka puhuu minulle jostakin öljyrikkaasta saudista, mutta minä kosketan pian kodin ruskeaa ruskeaa ruohoa".

Uutistoimisto Reutersin mukaan Bush lauloi "vain hiukan nuotin vierestä", mutta kuulijat osoittivat suosiotaan seisaalleen nousten.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat