Mainos

Bushin energiakaavailut vastatuulessa

Yhdysvaltain senaatti sekä edustajainhuone ovat jaelleet kirveleviä iskuja presidentti George Bushin energiasuunnitelmille. Niukasti demokraattien käsissä oleva senaatti äänesti keskiviikkona, että hiilen louhinta sekä öljyn ja kaasun poraus ovat kiellettyjä liittovaltion suojelemien kansallisten muistomerkkien alueilla maan länsiosissa.

Esityksen mukaan vain meneillään olevat kaivostoimet saavat jatkua. Näin estetään laajan, Utahissa sijaitsevan muistomerkin tuhoutuminen hiilikaivauksissa. Lain vastustajien mukaan alueen hiiltä tarvitaan välttämättä energiakriisin torjunnassa. Kongressissa puidaan myös Mexiconlahdelle, lähelle Floridan rannikkoa suunniteltua öljy-ja kaasuporaushanketta. Hankkeen vastustajat koittavat saada sen jäihin kuudeksi kuukaudeksi, jotta tilannetta voitaisin harkita tarkemmin. Lisäksi edustajainhuone on jo aiemmin hyväksynyt esityksen, jossa kielletään öljyn- ja kaasuporaukset ns.

Suurilla järvillä maan pohjoisosassa. Republikaanit ovat toivoneet saavansa kokoon esityksenä uudeksi energialaiksi ensi viikolla. Esitykseen yritetään sisällyttää edelleen kiistellyt poraukset Alaskan luonnonsuojelualueilla. Porausesityksen pitäisi tulla esille edustajainhuoneen komiteassa tällä viikolla, mutta kukaan ei usko enää tosissaan, että se on mukana lopullisessa lakiluonnoksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.