Mainos

Bushin Afrikan-kiertomatka alkoi Senegalista

Yhdysvaltain presidentti George Bush on aloittanut Afrikan-matkansa Senegalista. Senegalista Bushin matka jatkuu Etelä-Afrikkaan.

Presidentti Bush aloitti Afrikan-kiertomatkansa Senegalista.

Yhdysvaltain presidentti George Bush aloitti tänään Afrikan-matkansa. Tavattuaan Länsi-Afrikan maiden johtajia Senegalissa Bush lupasi maansa osallistuvan Liberian rauhanprosessiin, vaikka päätöstä rauhanturvaajien lähettämisestä ei ole tehty. Bushin mukaan Yhdysvallat tulee tekemään Liberiassa yhteistyötä Länsi-Afrikan maiden talousyhteisön Ecowasin sekä YK:n kanssa. Hän vaati toistamiseen Liberian presidenttiä Charles Tayloria luopumaan vallastaan.

Bush vierailee Senegalissa muun muassa Goreen saarella, jolta yli miljoona orjaa lähetettiin aikanaan Yhdysvaltoihin. Bushin saarella pitämä puhe nähdään vaalikampanjan avauksena, jolla hän yrittää houkutella mustia äänestäjiä taakseen vuoden 2004 presidentinvaaleissa.

Senegalista Bush jatkaa viiteen maahan ulottuvaa kiertuettaan Etelä-Afrikkaan. Irakin sotaa vastustanut entinen presidentti Nelson Mandela ei ole maassa Bushin vierailun aikaan. Presidentin vastaanotto ei välttämättä ole lämmin, sillä Etelä-Afrikka on vastustanut Yhdysvaltain politiikkaa muita Afrikan maita äänekkäämmin.

Afrikan-kiertomatkallaan Bushin on määrä keskittyä aidsia, köyhyyttä, taloutta ja terrorismia koskeviin kysymyksiin. Vierailulla haluttiin erityisesti esitellä Yhdysvaltain aidsinvastaista apupakettia, mutta Liberian sisällissota on vienyt huomiota muilta aiheilta.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.