Bushilta ei pelastusta roskapankkilaille

Yhdysvaltain pörssit ovat olleet tiistaina odottavalla kannalla ja noususuunnassa maanantaisen myllerryksen jälkeen. Asiantuntijoiden mukaan Wall Streetin kurssirysäys oli lievä ylilyönti, joka selittyi roskapankkisovun yllättävällä kaatumisella kongressissa.

Lakiesityksen pelastustöitä on kuitenkin jatkettu. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ehätti julistamaan, että työ lain eteenpäin viemiseksi jatkuu. Suorassa tiistaiaamuisessa tv-puheessaan Bush vakuutti, että sopu saadaan aikaan.

Muuta tarjottavaa Bushilla ei sitten ollutkaan hermostuneille sijoittajille ja muun maailman pörsseille.

-Talouselämämme riippuu hallinnon päättäväisestä toiminnasta, totesi Bush laimeasti.

Presidentti on tehtaillut useita vastaavanlaisia tv-vetoomuksia viime päivien aikana, ja häneltä oli alustavasti odotettu jotain tuoreita keinoja pankkikriisin ratkaisemiseksi.

Bushilla ei ollut myöskään, ainakaan toistaiseksi, annettavana mitään selkeää aikataulua uusista äänestyksistä tai lakiesitysten valmistumisaikatauluista.

Varsinaista toimintaa joudutaan odottamaan ainakin keskiviikkoon, jolloin kongressi palaa töihin tiistaisen juutalaisen Rosh Hashanah -juhlapyhän jälkeen.

Pörssit odottavatkin loppuviikosta mahdollisesti tulevia uusia päätöksiä. Tosin perjantaista odotetaan jo ennakkoon mustaa päivää markkinoilla, sillä tuolloin julkaistaan tuoreimmat ja synkeiksi ennustetut työttömyysluvut.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat