Mainos

Bushille ja Blairille ehdotettu Nobelia

Norjalainen kansanedustaja on ehdottanut George W. Bushia ja Tony Blairia Nobelin rauhanpalkinnon saajiksi Irakin sodan vuoksi.

Bush ja Blair Belfastissa huhtikuussa 2003.

Norjalainen oikeistopopulistinen kansanedustaja Jan Simonsen ehdottaa Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia ja Britannian pääministeriä Tony Blairia Nobelin rauhanpalkinnon saajiksi, koska nämä aloittivat sodan Irakia vastaan.

Simonsen kertoi ehdottaneensa Bushia ja Blairia palkinnon saajiksi tänään. Koska vuoden 2003 ehdokkaat piti nimetä helmikuun loppuun mennessä, ehdotus käsitellään vasta ensi vuonna. Simonsenin mukaan Bush ja Blair edistivät rauhaa syrjäyttämällä Saddam Husseinin hallinnon Irakissa voimatoimin.

Viime vuonna rauhanpalkinnon sai Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter, jolla aikoinaan oli näkyvä osa Lähi-idän rauhanprosessissa. Hän myös kritisoi voimakkaasti suunnitelmia Irakin vastaisesta sodasta ja vaati kriisin ratkaisemista diplomatian keinoin.

Simonsen valittiin Norjan parlamenttiin oikeistopopulistisen edistyspuolueen riveistä, mutta nykyisin hän on sitoutumaton kansanedustaja.

(MTV3-STT-NTB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.