Mainos

Bushille ehdotetaan rauhanpalkintoa

Kaksitoista norjalaista professoria ja akateemikkoa ehdottaa Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia seuraavaksi Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Edellytyksenä kuitenkin on, että Bush välttää sodan ja syyttömien ihmishenkien uhraamisen.

-Ajatuksena on korostaa sitä, miten tarkeää on etsiä muita ratkaisuja kuin sota terroriongelmaan. Asioista perillä olevien tahojen on oltava selvillä siitä, minkä tuen he saavat, jos selviävät ilman sotilaallista ratkaisua. Aiomme pitää huolta siitä, että Bush saa tietää tästä ehdotuksesta, sanoi professori Magnus Haavelsruud Norjan teknillisestä korkeakoulusta Nordlys-lehdelle.

Ehdotuksen allekirjoittajiin kuuluu myös rauhantutkija Johan Galtung. Professori Geir Lundested ei kuitenkaan usko, että toive rauhanpalkinnosta saisi presidentti Bushin pidättymään sotilaallisen voiman käytöstä.

-Tämä on mielenkiintoinen ehdotus, mutta se ei vaikuta oikein realistiselta. On hyvä, että näin monet ihmiset ajattelevat rauhanpalkinnolla olevan näin suuren vaikutuksen Bushiin. Mutta totuus on kuitenkin, ettei rauhanpalkinnolla ole näin suurta kansainvälistä painoarvoa, Lundested muistutti.

(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.