Mainos

Bushia vaaditaan kertomaan totuus Irakin sodasta

Kritiikki Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia kohtaan yltyy. CBS-tv-kanava väitti Bushin tienneen, että tieto Irakin yrityksestä ostaa uraania Afrikasta oli väärä. CIA sanoi kuitenkin hyväksyneensä Bushin puheen etukäteen.

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen kritiikki presidentti George W. Bushia kohtaan kiihtyy edelleen. Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva senaattori John Kerry vaatii Bushia kertomaan totuuden Irakista, mukaanlukien sen, miksi sota yhä jatkuu ja uhrien määrä kasvaa. Kerry haluaa Bushin myös tunnustavan, ettei Yhdysvalloilla ole riittävästi voimavaroja Irakin jälleenrakentamiseksi.

Amerikkalainen CBS-tv-kanava kertoi taas presidentti George W. Bushin tienneen, että tieto Irakin yrityksestä ostaa uraania Afrikasta oli väärä. Bush esitti asian kuitenkin totena tammikuussa pitämässään kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan.

CBS kertoi korkea-arvoisten virkamieslähteiden sanoneen, että maan keskustiedustelupalvelu CIA varoitti, ettei tieto ollut riittävän varma yleisölle kerrottavaksi. CBS:n toimittaja kertoi CIA:n todenneen, että jos lähteenä mainitaan Britannian tiedustelupalvelu, uraanihankinnat voidaan mainita.

Bushin turvallisuusneuvonantaja Condoleezza Rice kiisti väitteen. Hän sanoi, että Yhdysvaltain keskustiedustelujärjestö CIA hyväksyi etukäteen presidentti George W. Bushin puheen tammikuussa. Puheessa Bush kertoi Irakin yrittäneen ostaa ydinasemateriaaleja Afrikasta.

- CIA tarkisti presidentin puheen kokonaisuudessaan, jos CIA:n johtaja olisi sanonut että jotain poistetaan puheesta, se olisi kyllä varmasti myös tehty, kertoi Rice toimittajille.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.