Mainos

Bushia epäillään sotkeutumisesta Irak-tietojen vuotamiseen

Valkoisen talon entisen neuvonantajan mukaan presidentti Bush ja varapresidentti Dick Cheney antoivat luvan Irakia koskevien tiedustelutietojen vuotamiselle julkisuuteen.

Yhdysvalloissa demokraatit vaativat presidentti George W. Bushilta täyttä selvitystä siitä, mitä hän tiesi vajaat kolme vuotta sitten tapahtuneesta CIA:n agentin nimen paljastamisesta.

Skandaali sai eilen uuden käänteen, kun syytettynä oleva Valkoisen talon entinen neuvonantaja Lewis Libby sanoi, että Bush ja varapresidentti Dick Cheney antoivat luvan Irakia koskevien tiedustelutietojen vuotamiselle julkisuuteen.

Libbya syytetään siitä, että hän tahallisesti paljasti toimittajille CIA-agentin henkilöyden. Syytösten mukaan se oli kosto siitä, että hänen miehensä, entinen suurlähettiläs Joseph Wilson kertoi julkisuudessa Bushin käyttäneen sodan perusteluina vääriä tiedustelutietoja. Bush on koko ajan kiistänyt olleensa osallinen sotkuun.

Syytetty Libby sanoo nyt, että Bush antoi luvan Irakin tiedustelutietojen vuotamiselle. Hallinto halusi osoittaa, että suurlähettiläs Wilson oli väärässä. CIA-agentin henkilöyden paljastamisesta Bush ei Libbyn mukaan tiennyt. Jos Libby puhuu totta, lupa tiedustelutietojen paljastamisesta saattaa Bushin nyt outoon valoon.

- Presidentti on sanonut erottavansa tämän tyyppisen tiedon vuotajan, ja nyt hän näyttäisi itse valtuuttaneen vuodon. Amerikkalaisten on saatava tietää totuus, demokraattisenaattori Charles Schumer.

Demokraatit vaativat Bushilta täyttä selvitystä. Valkoinen talo on toistaiseksi vaiennut asiasta, jossa on nyt suuren jupakan ainekset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.