Mainos

Bush: YK:lta apua Irakin perustuslain laatimiseen

Presidentti George W. Bush voisi antaa YK:n auttaa uuden perustuslain laatimisessa Irakissa sekä tulevien vaalien valvonnassa. Bush kertoi näkemyksistään Fox News -kanavan haastattelussa, joka lähetetään myöhemmin tänään. Hänen mukaansa ei ole välttämättä tarpeen, että Yhdysvallat pyrkisi etsimään YK:lle laajempaa roolia Irakin itsemääräämisoikeuden palauttamisessa.

-Ensiksi, en ole varma, että meidän täytyisi. Toisaalta, uskon, että YK:n saaminen mukaan perustuslain laatimiseen auttaisi. Tarkoitan, että he ovat siinä hyviä. Tai ehkä he voisivat valvoa vaaleja. Sitä voitaisiin pitää laajempana roolina, Bush sanoi haastattelussa, jonka otteita julkaistiin eilen.

Presidentti pitää huomenna YK:n yleiskokouksen täysistunnossa puheen, jossa hänen odotetaan pyytävän YK:n jäsenmaita osallistumaan Irakin jälleenrakennukseen ja antavan sotilaita Irakissa valvoviin kansainvälisiin joukkoihin. Hän teki haastattelussa selväksi, ettei hän kadu päätöstään aloittaa sota Irakia vastaan ja sen hän aikoo sanoa myös puheessaan.

-Teen selväksi, että tein tuolloin oikean päätöksen ja että Yhdysvaltoihin liittyneet maat tekivät oikean päätöksen. Maailma on parempi paikka ilman Saddam Husseinia, Bush sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.