Mainos

Bush: Yhdysvaltain joukot pysyvät Irakissa

Yhdysvaltain presidentti George Bush on jälleen vakuuttanut amerikkalaisjoukkojen pysyvän Irakissa. Bush kehotti Irakin johtajia ryhtymään rohkeisiin toimiin maan tilanteen rauhoittamiseksi, mutta lupasi etteivät USA:n joukot poistu maasta ennen kuin kapinalliset on saatu taltutettua.

Presidentti George W. Bush uskoo edelleen Yhdysvaltain voittoon Irakissa.

- Me voitamme Irakissa kunhan emme lähde sieltä, ennen kuin työmme on tehty, Bush totesi Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa.

Bush myönsi kuitenkin olevansa syvästi huolissaan Irakin viimeaikaisista tapahtumista. Hän viittasi puheessaan kuolleiden amerikkalaisten ja irakilaisten suureen määrään kuluneen kuukauden aikana.

Bush kertoi painostavansa Irakin johtajia, jotta nämä ryhtyisivät rohkeisiin toimiin maansa pelastamiseksi. Samalla hän varoitti, ettei Yhdysvaltain kärsivällisyys Irakin johdon kanssa ole loputonta.

Toisaalta Bush kuitenkin sanoi, että Yhdysvallat toimii joustavasti Irakissa, kun tavoitellaan yhteisiä pitkän tähtäimen päämääriä. Hänen mukaansa Irakin hallitukselle ei panna enempää paineita kuin se pystyy kantamaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.