Mainos

Bush: Vietnamin virhettä ei saa toistaa Irakissa

Presidentti George Bush puolustaa yhä tarmokkaasti Irakin sotaa ja sen oikeutusta, mutta alkaa olla melko yksin kantansa kanssa. Bushin mukaan vetäytyminen Irakista merkitsisi samanlaista häpeää, mikä aikoinaan koettiin Vietnamin sodan tappiossa.

Ulkomailla taistelleiden veteraanien kokouksessa Kansas Cityssa eilen puhunut presidentti George Bush puolustaa yhä tarmokkaasti Irakin sotaa

Bush antoi ymmärtää, että vetäytyminen toistaisi Vietnamin sodan häviön häpeän.

- Tämän taistelun voittaminen on välttämättömyys tulevaisuudellemme. Kysymys kuuluukin: vastustavatko tämän sukupolven amerikkalaiset vetäytymisen houkutusta ja teemmekö Lähi-idässä saman kuin tässä huoneessa olevat veteraanit tekivät Aasiassa?

Bushin mukaan Vietnamin vetäytymisestä maksettiin kova hinta muun muassa pakolaisongelman muodossa.

Bushin kannanotot Irakin sodan kohdalla alkavat olla horjuvia ja ristiriitaisia, sillä toissapäivänä hän moitti Irakin hallintoa kovin sanoin edistyksen puutteesta.

Nyt Bush yllättäen kiiruhti jälleen puolustamaan Irakin johtoa.

- Pääministeri Nuri al-Maliki on hyvä mies, jolla on vaikea tehtävä. Tuen häntä, Bush totesi.

Huonot uutiset Irakista ovat saaneet Yhdysvaltain korkeimmat sotilaalliset tahot pohtimaan ääneen jo sitä, että Irakissa saattaa olla edessä jokin muu vaihtoehto, kuin demokraattinen hallinto.

Yhdysvaltain demokraattipuolueen mukaan tällä hetkellä näyttää hyvinkin mahdolliselta se, että USA:lla on edessään Irakissa pian sama tilanne kuin aikoinaan Vietnamissakin; pakkovetäytyminen verisen ja pitkän sodan lopuksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.