Mainos

Bush vieraili holokaustimuseossa Jerusalemissa

Presidentti George Bushin Lähi-idän kiertueen seuraava etappi on Kuwait. Bush yrittää saada arabiliittolaisilta tukea Lähi-idän rauhanhankkeelle.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on päättänyt vierailunsa Israelissa ja palestiinalaisalueilla ilman kouriintuntuvia merkkejä rauhanprosessin edistymisestä. Eilen Bush rohkeni ennustaa, että rauhansopimus voitaisiin saada aikaan vielä hänen virkakautensa aikana.

Ennen lähtöään Kuwaitiin Bush vieraili holokaustin uhreille perustetussa Jad Vashemin museossa Jerusalemissa ja Genesaretinjärvellä Raamatun tapahtumapaikoilla.

Bush sanoi museon olevan "harras muistutus siitä, että pahuutta on olemassa, ja kehotus vastustaa sitä missä tahansa sitä esiintyykään".

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush holokaustimuseossa Jerusalemissa 11.1.2008

Presidentti tapasi Jerusalemissa myös Lähi-idän erityislähettilään Tony Blairin. Blair arvioi, että rauhansopimuksen solmiminen Israelin ja palestiinalaisten kesken on mahdollista vielä kuluvan vuoden aikana, kuten Bush oli ennakoinut päivää aiemmin.

Bush sanoi palaavansa Israeliin toukokuussa, jolloin juhlitaan maan 60-vuotista itsenäisyyttä. Hän ei tarkentanut vierailun ajankohtaa, mutta itsenäisyyspäivää vietetään 8. toukokuuta.

Kuwaitista Bush matkustaa Bahrainiin, Arabiemiirikuntiin ja Saudi-Arabiaan. Hänen tarkoituksenaan on kerätä arabiliittolaisilta tukea Lähi-idän rauhanhankkeelle ja Iranin eristämiselle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.