Mainos

Bush vastustaa tiukempaa vakoilulakia

Bush vastustaa lakia sillä se hänen mukaansa "veisi maata taaksepäin" terrorismin torjunnassa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ei aio allekirjoittaa kongressin kaavailemaa uutta vakoilulakia. Lakiesityksessä rajoitettaisiin hallituksen valtuuksia sallia salakuuntelu ilman oikeuden antamaa lupaa.

-The Protect America Act -laki on tärkeä työkalu terroristien pysäyttämisessä. Olisi vakava virhe antaa kongressin heikentää sitä, Bush sanoi.

Bush viittasi elokuussa hyväksyttyyn määräaikaiseen lakiin, jossa on määritelty salakuuntelun säännöt. Laki on voimassa helmikuuhun saakka.

Kongressin demokraattien mukaan lakiin on saatava selkeämmät säännöt kuuntelun sallimisesta ja valtuuksien valvonnasta. Bushin mielestä se "veisi maata taaksepäin" terrorismin torjunnassa.

Bush vastustaa lakiesitystä myös sen vuoksi, että se ei takaa jälkikäteen syytesuojaa niille teleyhtiöille, jotka ovat luovuttaneet hallitukselle sen vaatimia teletietoja salakuuntelua varten vuoden 2001 jälkeen.

Bushin hallintoa on syytetty siitä, että se on ylittänyt valtuutensa kuunnellessaan terrorismista epäiltyjä Yhdysvalloissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.