Mainos

Bush varoitti Irania suojelemasta al-Qaidan jäseniä

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tänään varoittanut Irania ottamasta suojiinsa Afganistanista paenneita al-Qaidan jäseniä.

Samalla presidentti Bush myös varoitti Irania horjuttamasta Afganistanin väliaikaista hallitusta. -Jos he missä tahansa muodossa yrittävät horjuttaa hallitusta, (Yhdysvaltain johtama terrorismin vastainen) liittouma hoitelee heidät, aluksi diplomatian keinoin, Bush tähdensi.

Bush sanoi toivovansa, että Iran osallistuu aktiivisesti vakaan Afganistanin rakentamiseen ja auttaa myös terrorismiin syyllistyneiden saamisessa oikeuden eteen. -Me toivomme esimerkiksi, että he eivät salli al-Qaidan murhaajien piileskellä maassa, Bush totesi esittäen samalla toivomuksen, että jos verkoston jäseniä yrittää Iraniin, Iran luovuttaa heidät Yhdysvaltoihin.

Iran kiisti tänään ottaneensa suojiinsa al-Qaidan jäseniä. -Rajamme ovat tiukasti kiinni, eikä Iranin islamilainen tasavalta missään oloissa päästäisi al-Qaidan jäseniä, taistelijoita tai Osama bin Ladenin kannattajia maahan, Iranin ulkoministeriön edustaja sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

YK epäilee, että Afganistanin pommituksissa on saatettu käyttää köyhdytetystä uraanista valmistettuja ammuksia. Myös kemikaalien pääsy pohjaveteen on heikentänyt ympäristön tilaa. - Afganistanissa on pommitettu öljyvarastoja, ja sitä kautta öljyjalosteita on jossain määrin on päässyt pohjaveteen, sanoo YK:n ympäristöohjelman pääneuvonantaja Pasi Rinne. Neuvottelut ensimmäisten tutkijoiden lähettämisestä maahan ovat käynnissä.

(Kymmenen uutiset 10.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.