Mainos

Bush vannoi virkavalansa

Bush vannoi virkavalansa Washingtonissa. Virkaanastujaispuheessaan hän korosti vapauden merkitystä maailmassa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on aloittanut tänään toisen presidenttikautensa. Bush vannoi virkavalansa Capitol-kukkulalla Washingtonissa puoliltapäivin paikallista aikaa (kello 19 Suomen aikaa).

Presidentti George W. Bush korosti virkaanastujaispuheessaan vapauden merkitystä maailmassa ja lupasi käyttää amerikkalaista diplomatiaa ja voimaa demokratian levittämiseksi ja tyrannian hävittämiseksi maailmasta.

-Yhdysvaltain politiikkana on etsiä ja tukea demokraattisten liikkeiden ja instituutioiden kasvua joka maassa ja jokaisessa kulttuurissa, ja sen lopullisena päämääränä on tyrannian hävittäminen maailmastamme, Bush sanoi puheessaan.

Samalla hän lupasi jatkaa terrorismin vastaista sotaa. Hänen mukaansa vapauden voitto Yhdysvalloissa riippuu enenevässä määrin vapauden etenemisestä muissa maissa.

Suurin osa varoista lahjoituksin

Virkaanastujaisten arvioidaan maksavan ennätykselliset 40 miljoonaa dollaria (vajaat 30,8 miljoonaa euroa). Suurin osa varoista on saatu lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä ihmisiltä. Lahjoittajien joukossa on muiden muassa energia-, auto-, lääke- ja tupakka-alan yhtiöitä.

Turvatoimet pääkaupungissa ovat massiiviset. Kaupungissa on kaikkiaan 6 000 poliisia ja ilmatilaa valvovat F16-hävittäjät.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 20.01.2005)

Dosentti Jyrki Iivonen arvoi, että jälleenrakennus ja demokratian vakiinnuttaminen Irakissa ovat keskeisiä Bushin politiikassa myös hänen toisella kaudellaan.

(Huomenta Suomi 20.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.