Mainos

Bush vaatii toimia Iranilta ja Syyrialta

Yhdysvallat on syyttänyt sekä Irania että Syyriaa Irakin kapinallisten tukemisesta. Bush on kuitenkin ilmaissut tyytyväisyytensä Bagdadissa järjestettyyn Irakin ongelmia ruotivaan kokoukseen, johon myös Syyria ja Iran osallistuivat.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vaatii Iranilta ja Syyrialta toimia Irakin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

Kolumbiassa vieraillut Bush kuitenkin kiitteli Bagdadin kansainvälistä kokousta hyväksi aluksi. Irakin ongelmia ruotivaan kokoukseen osallistui edustajia 16 maasta, muun muassa Iranista, Syyriasta ja Yhdysvalloista.

Myös Iran ja Syyria ovat ensiarvioissaan kommentoineet lauantaista kokousta myönteiseen sävyyn. Iran vakuutti eilen, että se tukee pyrkimyksiä Irakin väkivaltaisuuksien tukahduttamiseksi. Yhdysvallat on syyttänyt sekä Irania että Syyriaa Irakin kapinallisten tukemisesta.

Bush lupasi tukea Kolumbialle

Bush jatkoi Latinalaisen Amerikan kiertomatkaansa Kolumbiasta kohti Guatemalaa. Lyhyen Kolumbian vierailunsa aikana Bush lupasi presidentti Alvaro Uribelle taloudellista tukea taistelussa aseellisia sissiryhmiä ja huumekartelleja vastaan.

Bush on saanut vastaansa vihaisia mielenosoittajia kaikissa vierailukohteissaan. Guatemalan jälkeen Bushin kiertue jatkuu vielä Meksikoon.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.