Mainos

Bush vaatii "hiv-sairaanhoitajien" vapauttamista

Euroopan vierailunsa tänään päättänyt Bush sanoo Yhdysvaltain pitävän hi-viruksen levittämisestä vangittujen sairaanhoitajien vapauttamista erittäin tärkeänä.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on kehottanut Libyaa vapauttamaan bulgarialaiset sairaanhoitajat, jotka on tuomittu kuolemaan hi-viruksen levittämisestä. Hän vakuutti vieraillessaan Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa, että Yhdysvallat pitää tapausta hyvin tärkeänä.

Hoitajat ja palestiinalainen lääkäri vangittiin Libyassa vuonna 1999, kun virus oli tarttunut verensiirrossa yli 400 lapseen Bengasin kaupungissa. Hoitajat ja lääkäri kiistivät syyllisyytensä.

Libyan johtajan Muammar Gaddafin poika Seif al-Islam sanoi viime viikonloppuna uskovansa, että kiista saadaan ratkaistua pian.

Euroopan-vierailunsa päättänyt presidentti Bush sanoi myös toivovansa lisää mielipiteiden vaihtoa Venäjän kanssa ennen suunnitellun ilmatorjuntajärjestelmän rakentamista. Puolustuksen osia sijoitettaisiin suunnitelmien mukaan myös Puolaan ja Tshekkiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti Bushille äskeisessä G8-maiden huippukokouksessa, että hankkeessa hyödynnettäisiin Azerbaidzhanissa olevaa tutkaa, jota valvovat venäläiset.

Bush sanoi pyytäneensä amerikkalaisia asiantuntijoita selvittämään, miten Yhdysvaltain ja Venäjän esitykset voitaisiin kytkeä toisiinsa.

Bush ja Putin käyvät keskusteluja hankkeesta seuraavan kerran Putinin Yhdysvaltain-vierailulla ensi kuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.