Mainos

Bush tyynnyttelee puheita hyökkäyksestä Pohjois-Koreaan

Presidentti George Bush lupaa, ettei Yhdysvallat hyökkää Pohjois-Koreaan. Bush neuvotteli tänään Aasian-vierailullaan Etelä-Korean presidentin kanssa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush aloitti tänään neuvottelunsa Etelä-Korean presidentin Kim Dae Jungin kanssa.

Neuvotteluiden kuumimmaksi puheenaiheeksi ovat nousseet Bushin ankarat Pohjois-Koreaa koskevat lausunnot, joissa Bush on nimittänyt Pohjois-Koreaa osaksi "pahan akselia". Bush lupasi, ettei Yhdysvallat aio hyökätä Pohjois-Koreaan, vaikka se ei hyväksykään maan asukkaiden huonoa kohtelua.

Bush kertoi aikovansa tukea Kimin ehdottamaa Koreoiden välistä "auringonpaistepolitiikkaa". Hän oli pahoillaan, ettei Pohjois-Korea kannata sitä. Bush myös toisti ehdotuksensa halusta vuoropuheluun Pohjois-Korean kanssa.

"Pohjois-Korea avatkoon rajansa"


Presidentit tapasivat tänään Dorasanin raja-asemalla Koreoiden välisen demilitarisoidun alueen tuntumassa. Presidentti Bush käytti tilaisuutta hyväkseen ja vaati puheessaan Pohjois-Koreaa avaamaan etelänaapurin vastaisen rajansa.

Bushin mukaan tieyhteys saattaisi yhteen jaetun niemimaan kansat. Bush jatkoi, että pohjoiskorealaisten lasten ei pitäisi nähdä nälkää samaan aikaan, kun maa ruokkii valtavaa armeijaa.

Bush ja Kim keskustelivat lisäksi kahdenvälisestä kaupasta sekä yhteistyöstä turvallisuustoimissa jalkapallon MM-kisoissa, jotka järjestetään tänä kesänä Etelä-Koreassa ja Japanissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomi 20.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.