Mainos

Bush tutustui New Orleansin jälleenrakennukseen

Hirmumyrsky Katrina iski New Orleansiin tasan vuosi sitten. Katrinan kuolonuhrien määrä on viimeisimpien arvioiden mukaan noin 1500, ja tulvan keskeltä pelastettiin 32 000 ihmistä.

New Orleansissa muistettiin tänään vuosi sitten riehuneen Katrina-hirmumyrskyn uhreja. Kirkonkellot soivat ympäri kaupunkia ja New Orleansia ympäröiville, korjatuille suojapadoille laskettiin seppeleitä.

Katrina tappoi yli 1500 kaupunkilaista. Myös Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kiersi tänään tuhoalueita ja osallistui New Orleansin Saint Luis -katedraalissa pidettyyn muistojumalanpalvelukseen.

Katrina-myrsky

Bush kävi seurueineen myös aamiaisella paikallisessa ravintolassa. Mennessään kohti vapaata pöytää presidentti tapasi tarjoilija Joyce Labruzzon, joka kysyi häneltä:

- Herra presidentti, aiotteko kääntää minulle selkänne?

- En rouva, en toistamiseen, Bush vastasi.

Bushin hallintoa on kritisoitu laajasti hirmumyrskyn jälkihoidosta ja huonosta valmistautumisesta katastrofiin. Hallinto on vastannut arvosteluun toteamalla, että liittovaltiolle ja paikallishallinnolle on myönnetty 110 miljardia dollaria jälleenrakennukseen, mutta vasta 44 miljardia on käytetty.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.