Mainos

Bush: Tragedia menee yli ymmärryksen

Myös Yhdysvalloissa suruliputetaan katastrofin johdosta.

George Bush

Yhdysvaltain presidentin George Bushin mielestä Etelä-Aasian hyökyaaltokatastrofi menee yli kaiken ymmärryksen. Hän on kehottanut suruliputtamaan myös Yhdysvalloissa. Tulevalla viikolla lippuja pidetään puolitangossa julkisissa rakennuksissa ja sotilastukikohdissa maanantaista perjantaihin.

- Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä me yhdymme maailman suunnattomaan suruun tämän valtavan inhimillisen tragedian vuoksi. Tämä verilöyly, jossa puhutaan yli 100 000 kuolleesta, uhmaa ymmärrystämme. Olen allekirjoittanut asetuksen, jossa kehotetaan pitämään liput puolitangossa tulevalla viikolla, Bush sanoi viikottaisessa radiopuheessaan.

- Samalla kun tuhoalueen ihmiset ponnistelevat toipuakseen, me tarjoamme rakkauttamme ja myötätuntoamme sekä vakuutuksen siitä, että Amerikka tulee olemaan paikalla auttamassa, presidentti jatkoi.

Arviointiryhmä tuhoalueelle

Bush sanoi myös, että Yhdysvallat aikoo lähettää paikan päälle Aasiaan arviointiryhmän, jonka tarkoituksena on selvittää, millä tavoin Yhdysvallat voi tulevaisuudessa parhaiten auttaa. Ryhmää johtavat ulkoministeri Colin Powell ja Floridan kuvernööri Jeb Bush.

Matkan yhtenä tarkoituksena pidetään myös maan profiilin kohottamista. Yhdysvaltoja on kritisoitu tällä viikolla voimakkaasti siitä, että sen vastaus kriisiin viipyi.

Maa on luvannut alueen apuun ja jälleenrakennukseen tähän mennessä 260 miljoonaa euroa eli 350 miljoonaa dollaria. Colin Powell ja Jeb Bush vierailevat matkansa aikana ainakin Thaimaassa ja Indonesiassa. Matkan kestoa ei ole päätetty, eikä sitä, osallistuuko ulkoministeri Powell kansainväliseen apukokoukseen Indonesiassa torstaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.