Mainos

Bush torjui Pohjois-Korean tarjouksen

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on torjunut Pohjois-Korean tarjouksen lopettaa ydinaseiden kehittely, jos USA poistaisi maan terrorismia tukevien valtioiden listalta. Bush vaatii Pohjois-Koreaa riisuuntumaan epäillyistä joukkotuhoaseista.

Presidentti George W. Bush on torjunut Pohjois-Korean tarjouksen lopettaa ydinaseiden kehittely, jos Yhdysvallat mm. poistaa sen terrorismia tukevien valtioiden listalta. Bushin mukaan Pohjois-Korea on riisuttava epäillyistä joukkotuhoaseista.

-Yhdysvaltain päämääränä ei ole jäädyttää (Pohjois-Korean) ydinaseohjelmaa, vaan riisua sen ohjelma luotettavalla ja peruuttamattomalla tavalla, Bush sanoi tavattuaan Kiinan pääministerin Wen Jiabaon Washingtonissa.

Bushin mukaan Yhdysvallat jatkaa yhteistyötä Kiinan ja muiden maiden kanssa "ratkaistakseen kiistan rauhanomaisesti". Pohjois-Korea on luvannut lopettaa ydinaseiden kehittelyn, jos Yhdysvallat liittolaisineen antaa sille vastineeksi energia-apua, poistaa sen terrorismia tukevien valtioiden listalta ja luopuu talouspakotteistaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.