Mainos

Bush torjui lisärahoituksen kantasolututkimukselle

Presidentti Bushin mukaan ihmisalkioiden tahalliseen tuhoamiseen ei tule käyttää veronmaksajien rahoja. Demokraattien mielestä Bush asettaa omat ideologiansa tieteen kehittymisen edelle.

Yhdysvaltain presidentti George Bush on jälleen kaatanut kantasolututkimuksen rahoitusta lisäävän lakiehdotuksen veto-oikeudellaan. Presidentin mukaan amerikkalaisten veronmaksajien rahoja ei pidä käyttää tutkimukseen, jossa tahallisesti tuhotaan ihmisalkioita.

Bushin päätös nostatti vastustusta erityisesti demokraattipuolueessa.

- Tämä on jälleen esimerkki siitä, miten presidentti Bush asettaa ideologian tieteen edelle ja politiikan perheidemme tarpeiden edelle, senaattori Hillary Clinton sanoi.

Mielipidemittausten mukaan 60 prosenttia amerikkalaisista kannattaa kantasolututkimuksen rahoituksen lisäämistä. Lain kannattajat vetoavat siihen, että tutkimuksessa on tarkoitus käyttää hedelmöityshoidoista ylijääneitä alkioita, jotka muuten tuhotaan.

Bushin ratkaisun jälkeen lakiehdotus tarvitsisi kahden kolmasosan enemmistön sekä edustajainhuoneessa että senaatissa, minkä saaminen on epätodennäköistä.

Presidentti Bushin päätös ei kuitenkaan estä yksityisesti rahoitettua kantasolututkimusta.

Kantasolut pystyvät erikoistumaan miksi tahansa elimistön soluksi, ja niitä voidaan käyttää kudosvaurioiden korjailuun monien sairauksien hoidossa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.