Mainos

Bush täydensi hallintoaan neljällä ministerillä

Yhdysvaltain tuleva presidentti George Bush täydensi tänään hallintoaan neljällä ministerillä.

George W. Bush


George Bush nimitti tänään terveys- ja sosiaaliministeriksi Wisconsinin osavaltion kuvernöörin Tommy Thompsonin. Opetusministerin posti meni Houstonin koululaitoksen ylitarkastajalle Rob Paigelle. Entisestä Coloradon osavaltion oikeusministeristä Gale Nortonista tulee Bushin hallinnon sisäministeri ja veteraaniasioiden varaministeristä Anthony Principistä puolestaan veteraaniasioiden ministeri.

-Olen ylpeä ilmoittaessani näistä neljästä nimityksestä, jotka olen tänään tehnyt, Bush sanoi. Bush teki nimitykset ennen kuin hän lähti viettämään vuodenvaihdetta Austiniin kotiosavaltioonsa Texasiin.

Eilen Bush teki pitkään odotetun nimityksen, kun hän nimesi maalle uuden puolustusministerin. Hieman yllättäen Bush valitsi virkaan Donald Rumsfeldin, jota yleisesti povailtiin Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun CIA:n johtoon. Bush on nyt valinnut hallintoonsa yhteensä 12 ministeriä.

Odotettavissa on hallituslähteiden mukaan vielä kahdesta kolmeen nimitystä. Senaatin on vahvistettava kaikki nimitykset. Bush arveli tiedotustilaisuudessa eilen saavansa hallintonsa nimettyä tammikuun ensimmäiseen viikkoon mennessä.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.