Mainos

Bush tarjosi tukea Iranin maanjäristyksen uhreille

USA:n presidentti on tarjonnut apua Länsi-Iranin järistyksen uhreille. Tuhojen laajuudesta ei vielä ole tarkaa tietoa.

Presidentti George Bush tarjoaa Yhdysvaltain apua Länsi-Iranin maanjäristysalueelle.

Meksikossa puhunut Bush totesi, ettei Yhdysvallat anna periksi Iranin ydinkiistassa, mutta tarjoaa kaiken tukensa Länsi-Iranin järistysalueen asukkaille.

Kolmen maanjäristyksen sarja on surmannut Iranissa ainakin 70 ihmistä, mutta uhrien määrän uskotaan vielä nousevan. Loukkaantuneita on yli 1200, kertoi Lorestanin maakunnan kuvernööri.

Joitakin ihmisiä on kyetty päivän kuluessa kaivamaan raunioista elossa. Paikallisten viranomaisten mukaan uhrien määrä saattaa vielä nousta, mutta tuskin merkittävästi.

Yli 300 kylää tuhoutunut?

Varhain aamulla sattunut järistys tuhosi 330 kylää Lorestanissa, Länsi-Iranissa. Jo myöhään eilen alueella tuntuneet pienemmät järistykset saattoivat kuitenkin vähentää uhrien määrää huomattavasti, sillä monet yöpyivät ulkosalla uusien järistysten pelossa.

Moussa Shaban, 42, kertoi järistysten ajaneen hänet yhdessä vaimon ja kuuden lapsen kanssa ulos kodista. Shabanin äiti kieltäytyi kuitenkin lähtemästä, ja hän sai surmansa kun pääjäristys aamuvarhaisella iski.

-Minä käskin häntä lähtemään, sanoin että älä jää sisälle, se on vaarallista, kertoi Shaban Garajin kylässä kotinsa raunioiden vieressä. -Mutta hän sanoi että maanjäristys on ohi.

Lähistöllä ryhmä mustiin islamilaisiin asuihin pukeutuneita naisia suri Shabanin äitiä ja lähistöllä kuollutta miestä.

Presidentti määräsi hätäapua alueelle

Iranin uutistoimiston Irnan mukaan presidentti Mahmud Ahmadinejad määräsi hätäapua toimitettavaksi järistysalueelle. Alueelle lähti kaksi helikopteria ja eloonjääneiden etsintään erikoistuneita koiria.

Lorestanin maakunnan sairaalat olivat tupaten täynnä loukkaantuneita, ja osa jouduttiinkin kuljettamaan viereisiin maakuntiin.

Eloonjääneet tarvitsevat kiireisesti huopia, ruokaa ja lääkkeitä. Sisäministeriön edustajan mukaan kansainvälinen apu ei ainakaan toistaiseksi ole tarpeen.

(MTV3-AFP-Reuters-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.