Mainos

Bush syyttää Pohjois-Koreaa kiristyksestä

Neuvottelut Pohjois-Korean ydinasevarustelusta ovat päättyneet tuloksettomina. Yhdysvallat on raivostunut Pohjois-Korealle sen ydinaselausunnoista. Pohjois-Korea sanoo tehneensä neuvotteluissa "uuden, rohkean" ehdotuksen.

Yhdysvaltain presidentti George Bush koventaaPohjois-Korean toimien arvostelua ydinasekiistassa. Bush suomii Pohjois-Koreaa kiristyksestä.

-He ovat palanneet vanhaan kiristyksen peliin, Bush sanoi NBC-televisiokanavan haastattelussa varhain aamulla Suomen aikaa.

Yhdysvaltain mukaan Pohjois-Korea myönsi Yhdysvaltain viranomaisille, että maalla on ydinaseita. Yhdysvaltain mukaan Pohjois-Korean edustajat kertoivat asiasta Pekingissä Yhdysvaltain ja Kiinan kanssa käydyissä neuvotteluissa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell sanoi myöhään eilen, että kolmikantaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen oli alun perin määrä jatkua vielä tänään.

Pohjois-Korea: Yhdysvalloilta ei uutta

Kiina on vahvistanut neuvottelujen päättyneen. Maiden edustajat saapuivat vielä kokouspaikalle Pekingissä varhain tänä aamuna, mutta tapaaminen jäi hyvin lyhyeksi.

Kiinan mukaan Yhdysvaltojen, Pohjois-Korean ja Kiinan neuvottelijat pitävät yhteydet yhä avoinna mahdollisia neuvotteluja varten tulevaisuudessa.

Pohjois-Korea ilmoitti tänään tehneensä "uuden, rohkean ehdotuksen" amerikkalaisten ja kiinalaisten kanssa Pekingissä käydyissä neuvotteluissa, muttei kuitenkaan maininnut mitään ydinaseista.

Pohjois-Korean ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat ei esittänyt neuvotteluissa mitään uutta.

Venäjä toivoo, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisiä neuvotteluja ydinkriisistä jatkettaisiin. Venäjä toivoisi, että neuvottelujen kautta Pohjois-Korea saataisiin palaamaan kansainvälisen ydinsulkusopimuksen piiriin.

Mikäli Pohjois-Korealla on hallussaan ydinaseita, tilanne muodostaa vakavan uhkan koko lähialueen rauhan säilymiselle, Etelä-Korean ulkoministeri Yoon Young Kwan sanoi lehdistölle tänään.

"Irakin miehitys voi jatkua kaksi vuotta"

Bush arvioi, että Irakin miehitys voi jatkua kaksikin vuotta. Bushin mukaan miehitys voi päättyä vasta sitten, kun olot Irakissa ovat vakiintuneet.

NBC-televisiokanavan haastattelema Bush ei ottanut selkeää kantaa siihen, onko Irakin presidentti Saddam Hussein vielä elossa. Bushin mukaan on olemassa todisteita siitä, että Saddam olisi kuollut tai vakavasti haavoittunut, mutta asiasta ei ole varmuutta.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

(Huomenta Suomi 25.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.