Mainos

Bush suomi Pohjois-Koreaa

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush arvosteli tänään ankarasti Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong Ilia. Bushin mukaan Kim Jong Il ei edusta kansan tahtoa.

Pohjois-Korea ei ilmeisesti myöskään halua Yhdysvaltain tarjoamia neuvotteluja, sanoi Bush haastattelussa, jonka Etelä-Korean televisio lähetti tänään, Kim Jong Ilin 60-vuotispäivänä. Haastattelu liittyi Bushin tulevaan Etelä-Korean-vierailuun. Pohjois-Korean mukaan Bush aikoo vierailun aikana suunnitella hyökkäystä Pohjois-Koreaan.

Pohjois-Korean pitäisi Bushin mukaan vähentää varusteluaan ja huolehtia enemmän kansastaan, joka "nälkiintyy ja on vailla toivoa". Bush on tarjoutunut neuvottelemaan Pohjois-Korean kanssa, vaikka hän viime kuussa syytti sitä terrorismin tukemisesta. Pohjois-Korea vastasi syytöksiin nimittämällä Bushia moraaliseksi spitaalitautiseksi. Myös Bushin toistuneiden neuvottelutarjousten vilpittömyyttä on epäilty, koska Pohjois-Korean ei uskota suostuvan Yhdysvaltain ennakkoehtoihin, aseistuksen supistamiseen ja aseidenmyynnin lopettamiseen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.