Mainos

Bush suitsisi Hamasin katkaisemalla talousavun

YK ja EU puntaroivat tilannetta - kassakriisi saattaisi romauttaa palestiinalaishallinnon.

Yhdysvaltain presidentti George Bush haluaa kansainvälisen yhteisön katkaisevan apunsa palestiinalaishallinnolle, jos Hamas-äärijärjestö ei tunnusta Israelia. Hamas sai hallituksenmuodostajan tehtävän voitettuaan parlamenttivaalit tammikuussa.

- Maailma seuraa, minkä valinnan Hamas tekee. Jos he haluavat auttaa Amerikkaa ja kansainvälistä yhteisöä rakentamaan vauraan ja itsenäisen Palestiinan, heidän on tunnustettava Israel, luovuttava aseista, hylättävä terrorismi ja työskenneltävä kestävän rauhan puolesta, Bush toisti puhuessaan maansa sotaveteraaneille.

EU ja YK puntaroivat puolestaan, kuinka palestiinalaishallinnon rahoitus järjestetään jatkossa, sillä sen talousahdinko on syvenemässä nopeasti Israelin katkaistua vero- ja tullimaksujen siirrot. Avun loppuminen saattaisi ajaa hallinnon kassakriisiin ja merkitsisi vaikeuksia julkisen sektorin 140 000 työntekijälle, jotka saattaisivat jäädä palkatta.

YK:n Lähi-idän erityislähettiläs Alvaro de Soto on varoittanut, että avun äkillinen loppuminen saattaisi luhistaa palestiinalaishallinnon. EU:n ulkoministerit pohtivat kantaansa ensi maanantaina kokouksessaan.

- Meidän etumme ei ole nähdä palestiinalaisten itsehallinnon luhistuvan, sanoi korkea-arvoinen EU-diplomaatti kokouksen edellä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.