Mainos

Bush: Sotilastoimet Irania vastaan eivät ole etusijalla

Yhdysvaltain presidentin George Bushin mukaan sotilaallinen toiminta Iranin ydinohjelmaa vastaan ei ole ensisijainen valinta, mutta presidentti ei sulje pois tätäkään mahdollisuutta.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin mukaan sotilastoimet Irania vastaan eivät ole ensimmäinen vaihtoehto, kun puhutaan vastatoimista maan ydinohjelmalle. Bush ei kuitenkaan sulje pois tätäkään mahdollisuutta.

- Ensiksikin, presidentin ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, mutta sotilastoimet eivät varmasti koskaan ole presidentin ensimmäinen vaihtoehto, Bush sanoi belgialaisen VRT-televisiokanavan lähettämässä haastattelussa illalla, kun häneltä kysyttiin mahdollisista sotilastoimista Irania vastaan.

- Diplomatia on aina presidentin, tai ainakin minun, ensimmäinen vaihtoehtoni. Meillä on yhteinen tavoite, ja se on se, ettei Iranilla tulisi olla ydinasetta, Bush jatkoi.

Haastattelu oli nauhoitettu Washingtonissa jo aikaisemmin, mutta se esitettiin vasta tänään. Bushin on määrä saapua Brysseliin sunnuntaina sotilasliitto Naton ja Euroopan unionin kokouksia varten.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.